Дванайсет производители и занаятчии ще се включат в инициативата този уикенд

Вторият фермерски пазар на Lidl край морето за тази година ще се проведе през уикенда в Равда. Инициативата събира на едно място 12 родни производители. Сред тях за първи път със своя продукция ще бъде кюстендилската фирма „100 Процента Био“ с питателни био сокове от ябълки от собствена овощна градина.

На 16, 17 и 18 юни на паркинга пред магазина на Lidl в Равда/Несебър, който се намира на кръстовището на Е87 и пътя за Равда, освен био сокове посетителите ще се насладят и на сиропи, сладка и лютеници от „Том Консерв“, Пловдив, млечни продукти от фермерска мандра Строево, месни продукти и деликатеси от „Риламес“, град Рила и „Бон Шанс БГ“, Карлово, вина „Мелнишки пирамиди“ от Бисер Кьосев, с. Левуново, мед и пчелни продукти от Мария Димитрова, с. Габърница, чери домати и краставици от Радостин Стоянов, Бургас, домати от Зорница Патилова, Сандански, череши от Руслан Панчев, Варна, боб, орехи, бадеми и лешници от Димитър Панчев, Варна.

За втори път участие в базара ще вземе и варненката Бойка Родопска, която с много любов и вдъхновение плете детски играчки на една кука и изработва бижута от смола. Любопитно е, че тя отглежда сама растенията, които после превръща в истинско ботаническо бижу. За Бойка предстоящото участие на фермерския базар на Lidl в Равда е равносилно на приключение, защото не е излизала от Варна досега.

„Доволна съм, всичко е подредено и организирано. Голямо облекчение за нас е, че нямаме и такса за участие. Всички се радват и с интерес разпитват за бижутата“, разказа тя за първото си участие.

Фермерските пазари на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните 40 издания на пазарите над 140 фермера от 65 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *